Перейти к содержимому

Що робити якщо у Вас вже є рішення суду на користь обленерго?

У більшості випадків, позов обленерго — це констатація договірних умов, Вашого «порушення» та позовні вимоги щодо стягнення з Вас вартості необлікованої електроенергії. Разом із позовом надається розрахунок по акту. Суд не перевіряє алгоритм розрахунку та/або правомірність його застосування. Важливо те, що правомірність та правильність (навіть порядок застосування) розрахунку необхідно перевірити. Це може зробити лише фахівець у галузі електроенергетики.

Після перевірки, у разі виявлення неправомірного розрахунку, необхідно звернутися до контролюючих органів, отримати відповідь. Важливо знати, що саме звернення має готувати фахівець у галузі електроенергетики, для того, щоб отримати максимально повну відповідь із посиланням на нормативно-правові документи у галузі електроенергетики.

Після отримання висновків органів, які мають спеціальні знання, Ви можете звертатися до суду.

ЗАЯВА
щодо перегляду справи у зв’язку з ново виявленими обставинами
у порядку передбаченому ст.. 361 ЦПК

Згідно з вимогами статті 124 Конституції України судові рішення є обов’язковими на всій території України. Однак, у зв’язку з наявністю порушень законодавства при розрахунку по Акту, які не були відомі суду під час розгляду справи, я маю право на підставі вимог статті 361 Цивільного процесуального кодексу України звернутись для захисту свої прав до суду, у зв’язку з нововиявленими обставинами.
Предмет спору – це правомірність нарахувань за актом про порушення Правил користування електричною енергією для населення від 26.02.2008 №Я1694 (далі по тексту Акт).
Рішенням Заводського районного суду стягнуто з мене на користь ВАТ ЕК «Миколаївобленерго» суму збитків (нарахованих за актом про порушення ПКЕЕ  № Я1694) у розмірі 3524 грн 61 коп.. Але при прийнятті рішення суд не мав можливості перевірити правомірність розрахунку за актом про порушення ПКЕЕн від 26.02.2008 №Я1694.
Я звернулася до контролюючих сферу електроенергетику органів з питанням по суті процедури розрахунку.
Провели перевірку за моїм зверненням. За результатами перевірки від 11.01.2010 № 32-01/6-03 нарахування по акту про порушення № є неправомірними.
Таким чином мною отримано висновки контролюючого дотримання Правил органу від 11.01.2010 № 32-01/6-03 з висновками фахівців в галузі електроенергетики про порушення Методики розрахунку необлікованої електроенергії при розрахунку по акту про порушення ПКЕЕ № Я1694, при перевірці нарахувань за актом про порушення ПКЕЕн від 26.02.2008 №Я1694, виявлено неправомірний розрахунок, що підтверджено висновками  від 11.01.2010 № 32-01/6-03. Обленерго рекомендовано відкликати акт та скасувати нарахування.
Згідно п.2.1 ст.361 ЦПК України підстави перегляду судового рішення є істотні  для справи обставини,  що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи. Неправомірний розрахунок це суттєво.
Згідно ст.. 363 ЦПК України, рішення,  ухвала  суду  чи  судовий наказ переглядаються у зв’язку з нововиявленими обставинами судом,  який ухвалив рішення, постановив ухвалу або видав судовий наказ. Ухвала суду апеляційної чи касаційної інстанції, якою було відхилено скаргу на рішення суду першої чи апеляційної  інстанції, в  разі  перегляду  рішення  чи  ухвали у зв’язку з нововиявленими обставинами втрачає законну силу.

Для підприємців, підприємств:

аналогічну норму – перегляд за нововиявленими обставинами містить ГПК України (тобто, підприємство не захистило своє право у суді, суду не були відомі порушення нормативно-проавових документів у галузі електроенергетики).

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*