Перейти к содержимому

Як підключити до електромереж, збільшити потужність у воєнний час?

Питання підключити до електромереж, збільшити потужність однаково оформляється як фізичних осіб, підключення будинку, ділянки, так юридичних осіб, і навіть підприємців. Цей матеріал публікується на основі нашої практики.

На сьогоднішній день після оплати за збільшення потужності не завжди проводилися роботи, щоб підключити до електромереж, збільшити потужність, у зв’язку з військовим станом і великою кількістю аварій після обстрілів. Працівники з філій обленерго у районах, де не було бойових дій та руйнувань, задіяні в сусідніх районах чи областях для усунення аварій.

Але обленерго має сторонніх підрядників і можливість виконувати роботи підключити до електромереж, збільшити потужність.

Важливий момент: у період дії воєнного стану терміни виконання можуть не дотримуватися

Якщо заяву підключити до електромереж, збільшити потужність було подано до 26 березня 2022 року, працюватимуть за правилами, що діяли до війни.

Якщо не встигли подати документи підключити до електромереж, збільшити потужність до 26 березня, то вам необхідно коригувати вже підготовлені документи у зв’язку з тим, що у березні цього року на період війни було прийнято «Постанову  від 26 березня 2022 р. № 352 Про затвердження Порядку тимчасового приєднання електроустановок до системи розподілу у період дії в Україні воєнного стану».

Цей Порядок як підключити до електромереж, збільшити потужність скасовує методику формування цін за потужність, що може впливати на кінцеву вартість приєднання. Ще там вказані тимчасові варіанти підключити до електромереж, збільшити потужність.

Також у тій Постанові зазначено об’єктивну складову, тобто не можуть усім відмовити у зв’язку з військовим становищем.

Наші спеціалісти ГО Енергетика і Закон зараз опрацьовують усі варіанти та ризики, щоб не було завищених калькуляцій та якихось ваших незапланованих витрат у питаннях підключити до електромереж, збільшити потужність.

Найчастіший запит підключити до електромереж, збільшити потужність

«якщо ми планували 16 кВт 3 фази, то зараз як терміново Вам потрібне підключення і якої потужності, на період забудови можна підключити мінімальну, наприклад 5 кВт потужність для живлення електроінструменту, бетономішалки, насоса свердловини?». Можна при підключенні ділянки до електромереж спочатку мінімальну потужність для будівельних механізмів підключити до електромереж, а вже пізніше збільшити потужність для всього будинку.

Важливо також відзначити, що питання підключити до електромереж, збільшити потужність по регулюючих документах у воєнний час, є контроль з боку НКРЕКП за термінами підключень та різними областями.

Як подавати заявку на підключення до електромереж, збільшити потужність?

Форма згідно з зазначеною Постановою, у заявці все заповнити, вказати адресу обленерго. Але у воєнний час вони можуть не приймати пошту, можливо, доведеться працювати з додатковими листами. Обов’язково зберегти копію опису вкладення та чек з № листа по реєстру Укрпошти, в конверті А4 на головний офіс обленерго, лист рекомендований з повідомленням про вручення та описом вкладень.

В описі слід зазначити:

1. Заява про тимчасове приєднання;

2. Копії паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера або реєстраційного номера картки платника податків;

3. Копія документа, що підтверджує право власності чи користування об’єктом нерухомого майна; (Копія Договору купівлі-продажу або Витяг)

4. Графічні матеріали із зазначенням місця розташування об’єкта (об’єктів) замовника, земельної ділянки замовника та прогнозованої точки приєднання (для об’єктів, що приєднуються до електричних мереж уперше);

Усі копії завірити «Згідно оригіналу — число — підпис ПІБ».

Необхідно звернути увагу, що в переліку необхідних документів є «Графічні матеріали із зазначенням (вказанням) місця розташування об’єкта (об’єктів) замовника, земельної ділянки замовника та прогнозованої точки приєднання (для об’єктів, що приєднуються до електричних мереж уперше)» . Раніше замість «графічних матеріалів» вимагали «ситуаційний план», який необхідно було замовляти. Тепер питання підключити до електромереж, збільшити потужність спростили і достатньо будь-яких графічних матеріалів. Досить вказати найпростішу карту, правильно вказати ділянку.

На пошті після відправки нададуть 2-й екземпляр опису та чек з № листа. Можна замовити повідомлення SMS на телефон.

Це перший крок — подання заявки. У процесі будуть питання калькуляції оскільки Методику скасували, будуть питання за проєктом, контуром заземлення, протоколами випробувань, питання за типами лічильників.

Наші фахівці можуть супроводжувати з усіх питань та мінімізувати ваші витрати, щоб підключити чи збільшити потужність вашої ділянки, будинку, об’єкта.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*