Перейти к содержимому

Штраф за порушення ПРРЕЕ

Багато хто, фізичні особи власники квартир, або будинків, дач, чи підприємства, підприємці отримують від обленерго (оператора системи розподілу) проведення перевірки, за наслідками чого складають акт про порушення ПРРЕЕ та оформлюють штраф за порушення ПРРЕЕ.

Чим регулюється?

На сьогодняшній перевірка контролерів, інспекторів обленерго та штраф за порушення ПРРЕЕ регулюється чинними Правилами роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ). Розділ 8 названих Правил визначає алгоритми за якмим розраховується штраф за порушення ПРРЕЕ.

Процедура складання акта про порушення ПРРЕЕ?

Правила передбачають, що або споживач (відповідальна уповноважена) особа за електрогосподарство допускає до проведення перевірки лічильника та складання акта про порушення ПРРЕЕ, або інша особа, хто допускає контролерів (інспекторів) до перевірки та складання акта про порушення ПРРЕЕ.

В акті про порушення ПРРЕЕ мають зазначити усі необхідні для розрахунку штрафу за порушення ПРРЕЕ дані, а саме: схему та її графічне зображення, межі балансової належності, переріз усіх провідників. Акт складається в двох примірниках, один з яких надається споживачу.

Що буде якщо не підписати акт про порушення ПРРЕЕ?

Правила передбачають, що у разі відмови від підпису акт про порушення ПРРЕЕ буде дійсний за умов наявності двох незалежних свідків.

Як розраховують штраф за порушення ПРРЕЕ?

Правила (ПРРЕЕ) містять 8-й розділ, де є класифікація видів порушень: це порушення пломб, або лічильників, або вплив на лічильник, самовільні підключення, або використання магнітів чи генераторів магнітного поля. В кожному випадку свій алгоритм розрахунку, формули вибору потужності щоб розрахувати штраф за порушення ПРРЕЕ, алгоритми вибору періоду розрахунку.

Перелік норм права: http://energy-mk.com/documents/

Практика: http://energy-mk.com/energy-law/

комментария 2

  1. Микола Микола

    Прошу шановні… що робити? У вас хороші публікації і повчальні…
    Ми переїхализі Сходу звісно чому, і купили 3 роки назад в селі хату ну підчепурили все ладно.
    Електрики шукають по хатах якісь порушення бо є великі втрати як вони сказали, і на нашому лічильнику знайшли зміщені цифри та сліди магніту на корпусі (як вони запевняють)
    В акті записано : — п 2.3.3, пп8 п.5.5.5 ПРРЕЕ (я в цьому не розуміюся)
    «пошкодження лічильника виломаний лічильний механізм».
    Пломби всі не порушені, вони поміняли лічильник і опломбували старий забрали на експертизу — я акт підписав бо так і є, але майстри дуже грозять і кажуть що це нам капєц буде..
    Я розумію що несу відповідальність бо вже 3 роки. Динаміка оплати постійно
    140-230 квт\ — хозяйства немає ніякого. ми вже старі люди
    Прошу Вас підкажіть як мені себе вести на комісії і що мені грозить — тобто яка
    тут перспектива.
    Щиро Вам дякую

    • Energo Control Energo Control

      Доброго дня, треба щоб Ви надіслали скан чи фото акта про порушення ПРРЕЕ на наш Вайбер або ел-пошту.
      Також усі документи, рішення комісії по акту ПРРЕЕ, та фото (відео) на Вайбер з місця порушення, де точка «самовільного» підключення.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*