Перейти к содержимому

Акт про порушення ПРРЕЕ – працівники обленерго діють незважаючи на закон та логіку!

Акт про порушення ПРРЕЕ – на пише читач стосовно ситуації складання Акта ПРРЕЕ, подій на його думку змови представників обленерго та неправомірних розрахунків по Акту ПРРЕЕ.

Нам пишуть:

Доброго дня. Надайте, будь-ласка, ваш попередній висновок — чи можна досягти позитивного для себе результату у суперечці з енергокомпанією, чи вдасться себе відстояти. 

19 січня завітали представники енергокомпанії у м.Полтава і склали акт про порушення на батька, власника будинку — самовільне підключення. Я проживаю в іншому місті, в останнє був у батьків восени 2020р. Тому опишу, що мені відомо — батько в той день був не зовсім тверезий і підписав все без зауважень, а наступного дня повідомив мені.

Глибоких знань в електриці він не має, окрім як замінити лампу освітлення, та й здоров’я не дозволяє щось робити (окрім інших болячок, 70-річний пенсіонер має проблеми з руками — пальці на обох руках ледь може розгинати). Дружина його теж має проблеми із зором, слухом, ще й з ногами (ледь пересувається). Будинок не обжитий, і не придатний для цілорічного проживання, ніяких «благ цивілізації» окрім електрики не проведено.

Тож за результатами перевірки складено акт про самовільне підключення поза лічильником. Ніяких обстежень чи оглядів додатково не проводилося (як то перевірка всіх розеток та ін.). Електропостачання не вимикали. Свідків не було, представників зі сторони енергетиків — двоє.

Власник житла був не зовсім тверезий. Років 5 назад, здається, міняли лічильник (за ініціативою обленерго), претензій не було. Усе лічильником завжди обліковувалось й досі обліковується. З найближчих подій — в кінці осені 2020 було закорочення на стовпі, щось іскрило. Приїжджали за нашим викликом з електромереж і щось лагодили на стовпі. Після тієї події частина будинку залишилася знеструмленою, але потім електрик все полагодив.

Отже, вивчивши питання по відстоюванні себе перед енергетиками, зрозумів, що самотужки це робити не так вже й легко. Тому, хочу розуміти чи можливо відстояти себе з найменшими витратами, чи шансів дуже мало і чи витрати того варті?

Є також відповідь НКРЕКП на мою скаргу. А також відповідь на запит до укрпошти з приводу листа підкинутого 08.05.21 — з неї пошта визнає, що порушила правила доставки і це може бути використано для оскарження в суді (строк оскарження 10 днів з дати отримання протоколу). З відповіді НКРЕКП стало відомо про запрошення, направлене нам 03.02.21 і повернулося назад 16.03.21 — по ньому готуємо запит до Укрпошти з роз’ясненням чому не було доставлено і чому про нього не повідомили коли батько звертався до відділення 5 травня 2021р. (тоді йому сказали що нічого з лютого по 5 травня йому не приходило, але довідку дати побоялися).

Я прослідковую змову пошти з обленерго — все було зроблено, щоб було втрачено час для оскарження. А після направлення скарги до НКРЕКП, обленерго «підігнало документи». Раніше я писав, що 23.02 батька в телефонному режимі запросили прийти 24.02 на комісію, а тут від нкрекп дізнаємося, що 03.02.21 було направлене запрошення на комісію 10.03.21.

До цього в мене є запис розмови 03.02.21 (після 16 години, робочий день у них до 16.45), коли батько не зміг з’явитися на комісію, а також скріншот направленої заяви о 16.36 (що батько не може бути на комісії і просить повідомити про наступну дату). В тому записі було обмовлено, що засідання буде 17-го або в іншу середу. Нажаль, телефонної розмови 23.02 немає, бо телефонували батькові. І коли я з батьком особисто прийшов за розрахунком, нам нічого не захотіли показати і дати, тільки після письмового звернення (диктофонний запис цієї розмови є).

Дякую, з повагою, Юрій.

Наші спеціалісти перевіряють розрахунок по акту про порушення ПРРЕЕ, його складові. З чого ж складається розрахунок по акту ПРРЕЕ? Перше: формула розрахунку Акта ПРРЕЕ залежить від кваліфікації порушення: «самовільне підключення» або «самовільне підключення з порушенням схеми» або «пошкодження пломб». Зверніть увагу, що порушення ПРРЕЕ де вказані магніт чи пошкодження індикатору магнітного поля чи частотний пристрій, розраховуються по пробускній здатності проводу, електричну схему вказують в акті ПРРЕЕ.

Далі за розділом 8.4. ПРРЕЕ треба обрати період, або з контрольного огляду, або з технічної перевірки, у першому випадку розрахунок по акту ПРРЕЕ не може перевищувати 6 місяців — це коли порушення можна було виявити під час контрольного огляду, а у випадку якщо порушення ПРРЕЕ не можна було виявити під час контрольного огляду — розрахунок по акту ПРРЕЕ за 12 місяців або з технічтої первірки, якщо була.

Пропускна здатність проводу за електричною схемою в акті ПРРЕЕ або за договірною потужністю також залежить від кваліфікації порушення ПРРЕЕ — всі порушення кваліфіковані як самовільне підключення за проводом схеми та таблицею струму ПУЕ, а всі порушення пломб (кріт магнітних) за договірною потужністю.

Звертайтеся до нас, ми допоможемо оскаржити нарахування по акту ПРРЕЕ та здійснити їх скасування!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*