Перейти к содержимому

Лічильник НІК: з’явилось «error radio»

«Error radio» поява такої надписи саме на лічильниках марки НІК є масовим явищем, що надалі призводить до того що склали Акт про порушення ПРРЕЕ, а після нарахували «штраф» як за вкрадену електроенергію.

Тему появи «error radio» ми неодноразово описували на нашому сайті, але в цьому випадку вирішили надати опис подій, що відбувається після складання Акта про порушення ПРРЕЕ.

Складають Акт ПРРЕЕ

Зняв лічильник з індикацією «error radio» працівники складають Акт про порушення, про це ми вже говорила, надалі вас запрошують на комісію, де пропонують «пахарошему во всьом принацца» та підписати протокол зі «штрафом» обленерго по Акту про порушення ПРРЕЕ (ми навмисно пишемо «штраф» тому що більшість споживачів нарахування по Акту про порушення ПРРЕЕ вважає це саме штрафом, хоча це є донарахуванням вартості необлікованої електроенергії внаслідок порушення ПРРЕЕ.

Комісія з розгляду Акта ПРРЕЕ

Ви не згодні з інкримінованими порушенням ПРРЕЕ, це все вказуєте членам комісії з розгляду Акту про порушення ПРРЕЕ, на що отримуєте відповідь: «ОК, тоді ми направляємо на експертизу».

Найголовніше відбувається далі, бо обленерго направляє лічильник НІК до ТОВ «НІК-Електроніка», де лічильник підключають до оптопорту, вичитують журнал самого лічильника НІК, а от вже в самому журналі дійсно дати та час впливу «error radio».

Важливо зазначити, що у більшості випадків нашої практики, в журналі лічильника НІК вплив «error radio» по одній чи дві хвилини кілька разів всього, що свідчить про відсутність навмисного вручання.

Проте наступна комісія обленерго беручи відповідь від ТОВ «НІК-Електроніка» каже: «підтвердження повне» та рахує споживачам «штраф» по Акту про порушення ПРРЕЕ за півроку, незважаючи на сумарний вплив за журналом лічильника НІК «error radio» пару – трійку хвилин!

Шо робити з цією ситуацією?

Перше: провести дійсну експертизу саме датчика впливу магнітного поля, що є дуже складно та дорого.

Друге: добитися перерахунку за ті 2-3 хвилини сумарного впливу зафіксованого (читай – намальованого) впливу магнітного поля на вбудований схематично індикатор лічильника НІК, що передбачено в розділі 8 ПРРЕЕ: «якщо вбудований схематично індикатор магнітного поля та лічильник фіксує час впливу».

За допомогою у вирішення ситуацій з НІК «error radio» звертайтесь до наших спеціалістів, завжди допоможемо Вам!        

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*