Перейти к содержимому

Cклали Акт про порушення ПРРЕЕ, що робити?

Акт про порушення ПРРЕЕ склали, сам Акт не надали – що робити?

Всі документи обленерго надало, безпосередньо сам Акт про порушення ПРРЕЕ, протокол комісії з розгляду Акту та розрахунок з формулами.

Споживач каже:

«Такий штраф обленерго – без перебільшень оплата за споживання електроенергії майже за 10 років…»

Ми погоджуємось та пояснюємо як розрахунки по Актах здійснюють в обленерго.  

Дійсно, буває як за навіть 100 років. Але так передбачено законодавством.

А ще можливий варіант «крадіжки електроенергії на повну» на 24 години, а Правила в цьому випадку передбачають розрахунок тільки 12 годин. Тобто, дехто навіть в + виходить.

Найважливішим є провід та кабель за яким визначають пропускний струм. Є окремі питання стосовно способу прокладки проводу, наприклад провід «в трубі» пропускна здатність 25А замість 30А – рахунок по Акту +20 При перевірці потрібно подивіться на місці чи є варіант вказати що проводи були «в трубі» тоді пишемо про перерахунок.

Середнє нарахування по Актах про порушення сьогодні на рівні 50 тис гривень, та така мала деталь чи «був провід прокладено в трубі» дає можливість скасувати 10 тисяч від нарахованих 50. 

Так, обленерго з 2008 коли ми почали працювати та захищати споживачів, рахують, матеріал, перерід, пропускна здатність (МАКСИМАЛЬНА), але так прописане в Правилах! Раніше була окрема Методика, після всю Методику включили в розділ 8.4 Правил та додали купу новацій, на нашу думку, на користь приватних компаній.

Розбираємо складові розрахунку по Акту про порушення ПРРЕЕ, типовий випадок.

В Акті позначено «самовільне підключення» та вказане значення 2х2,5, це двожильний 2,5

Звідкіля вони взяли 2,5 мідний? Дивіться таблицю в Акті про порушення, таблиця 4.

Вони виміряють провід «самовільного підключення», далі відкривають таблицю «Правил устройства єлектроустановок», це ще радянська стара книга, таблиця «Допустимий тривали струм для проводів (вказаний тип) з мідними жилами», далі обирають варіант прокладення.

Обленерго коли проводить розрахунок по Акту практично завжди обирає максимально можливі значення пропускної здатності та часів розрахунку.

Як обирають період розрахунку по Акту ПРРЕЕ  

Якщо провід самовільного підключення було видно під час контрольного огляду то розрахунок з дати минулого контрольного огляду але не більше 6 місяців

Крі того, обленерго може навіть погрожувати відключенням за несплату по Акту, що є неправомірним.

Враховуючі норми п.7.5 Правил, «Відключення відповідно Правил роздрібного ринку електричної енергії регламентується п.7.5, зокрема ЗА ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПОТОЧНОГО СПОЖИВАННЯ з попередженням, а за заборгованість ПО АКТУ тільки за умов прийняття рішення суду на користь енергопостачальника: «несплати вартості необлікованої електричної енергії внаслідок порушення споживачем цих Правил, визначеної відповідно до законодавства (за умови прийняття судом рішення щодо споживання споживачем необлікованої електричної енергії на користь оператора системи).

Якщо потрібна допомога, звертайтесь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*