Перейти к содержимому

Перерахунок по акту про порушення ПРРЕЕ — 59 тисяч

Вже традиційно ми пишемо на сторінках цього сайту про прикрі випадки обману споживачів представниками обленерго, з якими нам довелося  стикнутися у своїй практиці.

Отже, приватний будинок пенсіонерів в одному з райцентрів Миколаївської області, лічильник в якому встановлено у коридорі.  Електричний ввід проводів до лічильника виконано через горище, де ощадливі колишні квартиранти влаштували несанкціонований відбір електроенергії повз лічильник, що і виявили контролери при обстеженні, відповідно, склали акт про порушення ПРРЕЕ, а комісія обленерго розрахувала штраф по акту ПРРЕЕ на суму 59 тисяч гривень.

Тут варто зауважити, що свої штрафи обленерго по актам ПРРЕЕ розраховує виходячи з того, яким чином було виконане самовільне підключення поза лічильником – відкритим способом чи прихованим. Прихований можливо виявити тільки за допомогою спеціального обладнання та після демонтажу будівельних та оздоблювальних матеріалів (наприклад, прихований провід було улаштовано поза вагонкою чи штукатуркою).

У випадку наших пенсіонерів, ніхто нічого не приховував – колишні квартиранти зробили підключення електроенергії через подовжувач на горищі відкритим способом, що видно на фото, які зробили контролери під час складання акту ПРРЕЕ.

Втім у акті про порушення представники обленерго навмисно вказали про прихований спосіб прокладки проводу самовільного підключення, а комісія з його розгляду підіграла і виконала розрахунок як за прихований провід, тоді як розрахувавши його як відкритий, отримали б суму рівно вдвічі меншу, тобто не 58 тисяч гривень, а 29 тисяч гривень. Ось так, «ловкость рук и никакого мошенничества». Комісії обленерго йдуть на угоди з совістю на день по декілька разів, бо як сказано у Біблії «за все відповідає срібло», а у випадку комісії обленерго – премія їм та контролерам хто складає акти ПРРЕЕ за нарахування по актам про порушення, а ті складають та розраховують акти ПРРЕЕ незважаючи на закон та логіку. 

Аналогічно акти ПРРЕЕ розраховують для підприємств, завищуючи або навіть вигадуючи розрахунки.

Звертайтесь завжди до фахівців, якщо втрапили у халепу з актом ПРРЕЕ!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*