Перейти к содержимому

АКТ ПРО ПОРУШЕННЯ ПРРЕЕ (ПКЕЕ), ПІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ, ЗБІЛЬШЕННЯ ПОТУЖНОСТІ, ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ

Понад 20 років тому, у 1998 році в Україні було прийнято закон Про електроенергетику, статтею 1 якого електричну та теплову енергію, що виробляється на об’єктах електроенергетики і призначена  для купівлі-продажу, визнано товарною продукцією. 

Всю людську історію комерційні правовідносини супроводжують різного роду спори, які намагалися врегулювати своїм правом ще древні римляни, у чому досягли значних успіхів. Однак процес купівлі-продажу такого неспецифічного товару як електроенергія має особливості.

Так, у загальному випадку товар можна побачити, відчути на дотик, зберегти на складі, відвантажити. З електроенергією цього зробити не можна, вона має бути спожита в момент її вироблення (генерації). Відчути на дотик, правда, інколи вдається.

Правовідносини з продажу звичайних товарів майже досконало врегульовано Цивільним кодексом, тоді як з продажу електроенергії навіть у Європі з її тисячолітнім правом, більш менш привели до ладу з прийняттям Третього енергопакету у 2009 році, та який ще й досі вдосконалюється.

Особливості спору споживача з енергопостачальником полягають у тому, що більшість ситуацій регулюється не законом, що є цариною юристів, а підзаконними нормативними актами — галузевими Методиками, Інструкціями, Порядками, Положеннями, Правилами улаштування електроустановок, Правилами безпечної експлуатації електроустановок, Правилами технічної експлуатації електроустановок, в основу яких покладено знання електротехніки.

Сфери практик юристів це трудове, земельне, сімейне, цивільне, кримінальне право, але вони не мають системних знань у електротехніці. Не маючи поняття навіщо у формулі визначення збитків за актом про порушення застосовується, наприклад, величина cos ῲ (косинус кута між фазною напругою та струмом навантаження), ми зустрічалися з випадками, коли завбачливе незастосування цієї величини у розрахунку за актом призводило до збільшення суми на 10%, що залишалося поза увагою судді та правозахисника споживача. Або накреслена у якості доказу в акті про порушення електрична схема самого порушення, яка у разі включення за нею призведе не до позаоблікового відбору електроенергії, що ставиться у вину споживачу, а до короткого замикання. А схема у акті це доказ порушення. Який ні адвокат, ні суддя прочитати не можуть. Ще приклад: зірвана пломба на дверях абонентської ТП — з точки зору енергопостачальника 100% вина споживача, а з точки зору експлуатаційних нормативних документів  встановлення пломби на дверях ТП (трансформаторної підстанції) суперечить  вимогам правил щодо місць пломбування і встановлена неправомірно, оскільки унеможливлює обов’язкові регламентні роботи і порушує вимоги ТБ. І таких прикладів безліч. Розрахунок реактивної потужності, втрат у трансформаторах тощо потребує спеціальних знань, відсутність яких у споживача та його правозахисника дають підгрунтя для зловживань з боку обленерго і сформувала у суспільстві думку, що з обленерго майже неможливо спорити. Читач може зауважии, що для цього існує судова електротехнічна експертиза. Але прибігають до неї вкрай рідко і треба ще спромогтися довести судді, що в ній є потреба, а він може як винести ухвалу про призначення, так і не побачити підстав у її доцільності. Із досвіду, судді вважають себе корифеями у всіх сферах суспільного життя та галузях права і мало хто з них зізнається у відсутності знань з фізики за 6 клас середньої школи, коли вивчають Закони Ома, Кулона і Правила Кірхгофа.

Ми стверджуємо, що в Україні мало фахівців, що одночасно працюють в галузі права і електротехніки. Наша практика з 2008 року

Значна частка спорів у цьому сегменті права обумовлена неправомірними вимогами до споживачів з боку інспекторів обленерго в процесі перевірки електроустановок, нав’язуванні неправомірних умов при укладанні та переукладанні договорів, які можливо врегулювати на досудовій стадії спору.

Збільшення потужності, або укладання договорів після купівлі нерухомості

Ми часто стикаємося з випадками, коли споживач звертається до РЕМу за збільшенням потужності, а енергоменеджери кваліфікують підключення як нестандартне і пропонують збудувати нову лінію довжиною у декілька кілометрів та вартістю у мільйони гривень, встановити недоцільне і дороге обладнання на ТП або вирішити питання у корупційній площині. І тоді нестандартне приєднання, під дією певної кількості купюр із зображенням американських батьків засновників, чарівним чином перетворювалося на стандартне.

Або коли споживач звернувся до ОСР-обленерго (оператора системи розподілу), отримав договір на надання послуг підключення електроенергії, сплатив у повному обсязі, навіть в такому випадку не отримав послуг підключення, ОСР-обленерго пише відписки на тему «не узгоджено підключення електроенергії з власником/балансоутримувачем земельної ділянки». Таких спорів багато. 

Чи коли споживач купував об’єкт (магазин, виробничі потужності чи будинок) то представники ОСР-обленерго намагаються або змусити отримати нові технічні умови як для нового підключення, або вимагають виконати роботи з переобладнання електрощитових, встановлення ЛУЗОД-АСКОЕ без необхідності та вимог законодавства.     

Відключення електроенергії

Також часті випадки неправомірних відключень споживачів при складанні актів про порушення, коли відключається не самовільне підключення, а об’єкт в цілому, складанні актів при відсутності факту порушення та моделюванні схеми порушення самими інспекторами та контролерами, завищених нарахуваннях комісіями РЕМів при розгляді актів про порушення тощо.

Зловживання правом у цьому сегменті ринку стало можливим завдяки діючій в Україні системі обленерго, коли компанія ОСР (оператор системи розподілу) є по суті тим самим монополістом на закріпленій території і дозволяє собі «викручувати руки» споживачеві. Між тим з руйнуванням монополізму на цьому ринку і появою нових електропостачальників, за обленерго залишилися функції розподілу електроенергії та контролю за споживанням. Тобто, контролери з інспекторами як писали, так і пишуть акти про порушення ПРРЕЕ, моделюючи схеми та зловживаючи відсутністю спеціальних знань у споживача, не зважаючи на демонополізацію реформи. 

Громадська організація

Фахівці нашої громадської організації «Енергетика і Закон» мають багаторічний досвід у врегулюванні такого роду спорів. Ми допоможемо фахово та у правовому полі вирішити Ваш спір з обленерго, надамо правовий висновок, підготуємо пакет звернень як до контролюючих діяльність обленерго органів, так і до суду, зможемо представляти Ваші інтереси на комісії обленерго та у суді.

Чим ми відрізняємося від інших правозахисників? Ми працюємо лише зі спорами у енергетиці з 2008 року. Є можливість працювати дистанційно у більшості випадків, допомогати енергетикам підприємств, які надсилають фотографії, відео, схеми, інше з місця де виникло питання, а наші спеціалісти та експерти оперативно дають оцінку, готують необхідні документи для скасування «штрафу» обленерго, вирішення питання нового підключення електроенергії, або збільшення потужності електрозабезпечення, чи переоформлення договору на електропостачання. Для цього Вам необхідно або зателефонувати нам за вказаними телефонами та обговорити питання, або направити електронною поштою на нашу адресу надіслати фото або скани документів (договори про надання послуг з розподілу та про постачання електроенергії, складені представниками обленерго при перевірці  акти, вимоги, протоколи, розрахунки тощо), стисло описати суть порушення, зазначивши у темі повідомлення своє ім’я та номер телефону. Після опрацювання документів ми зв’яжемося з Вами  для з’ясування деталей та надамо правовий висновок щодо перспектив оскарження питання. Якщо оскарження буде мати правові перспективи, а Ви —  бажання продовжити співпрацю, ми укладемо договір про надання послуг, зазначивши у ньому умови роботи. В нас є багатий досвід щодо скасування «штрафів обленерго» — нарахувань за актами про порушення (раніше це ПКЕЕ, ПКЕЕн, тепер ПРРЕЕ), складених за результатами візитів контролерів та інспекторів.

Важливо

Звертаємо Вашу увагу на те, що не кожна вимога, як то акт про порушення, вимога щодо електроустановки інші, є неправомірною та порушує Ваші права.

В розділі «Наша практика» Ви можете ознайомитися зі справами щодо повернення коштів споживачам вже після їх сплати, що є найскладнішою категорією справ, перегляду судових рішень у зв’язку із нововиявленими обставинами як у цивільному, так і у господарському процесі, відмовою обленерго від своїх вимог тощо. Окремо наголошуємо, що в розділ включено тільки типові випадки спорів.

Станом на сьогодні у нашій практиці є кілька сотень справ наступних категорій: скасування неправомірних нарахувань по актам про порушення, скасування неправомірних нав’язаних вимог у додатках до договору, порушення в частині лімітів, граничної величини потужності, неправомірних технічних вимог щодо експлуатації ТП, ПЛ, питання неправомірних відключень та якості електроенергії.

Ми консультуємо ОСББ щодо енергоспоживання та встановлення загальнобудинкових лічильників тепла, варіантів утеплення та модифікацій котлів.

Хто ми такі можна  почитати у відповідному розділі сайту. Зазначимо, що енергоконсалтингом ми займаємося з 2008 року.

З нашою допомогою Ваші витрати на врегулювання питань щодо взаємовідносин з обленерго будуть меншими ніж вирішення їх самостійно. Багато випадків неправомірного складання та нарахування штрафних санкцій («штраф обленерго по акту») за актами про порушення ПРРЕЕ. 

На  нашому сайті Ви зможете дізнатися про останні зміни у галузевій нормативній базі, ознайомитися з нашими консультаціями, отримати потрібні посилання та довідкову інформацію, а також отримати іншу корисну інформацію.

Рубрики постійно оновлюються, тому не забувайте  заходити до нас!

Також запрошуємо до співпраці працівників  електропостачальних компаній та працівників, чия діяльність пов’язана з електрозабезпеченням та енергозбереженням. Пропонуємо Вам стати авторами статей та консультантами споживачів електроенергії на нашому сайті. Створюйте теми, піднімайте цікаві питання та проблеми, обмінюйтесь досвідом та зробіть свій внесок у захист прав українських споживачів електроенергії. 

 

З повагою, засновники проекту Олег Анатолійович Чалов, Анжела Андріївна Сігнаєвська

 

комментариев 38

  1. Помогите, пожалуйста, советом!
    Ситуация безвыходная. На моём предприятии наблюдается плановое воровство электроэнергии. В дневное и ночное время от 100 до 300 кВт. Я субпотребитель от собственника помещения. Думаю, что врезка для помещений на 1-3 этажах была осуществлена во время установки ним для меня отдельного счётчиках, я в подвале. Даже ночью, когда работают маломощные приборы ситуация ужасающая. Собственник в отказе, РЭМ только проверил счётчик — дальше мол дело Ваше? Караул !!! Куда и к кому бежать ? И как выявить врезку? Есть ли фирмы, которые помогут?

    • Energo Control Energo Control

      это не простое занятие, учитывая, что от подвала до 1-3 этажа запас возможностей большой.
      мы решаем аналогичные задачи, но для этого требуется выезд на место.
      по фотографиям/видео можно лишь дать рекомендации.

  2. Михаил Михаил

    добрый день. помогите разобратца, более месяца как отключили электроэнергию на дачном участке, долгов за энергию по сщетчику нет, участок приобретен в начале марта, прежним хозяином все и за все, в том числе и за подключение оплачено. Мативацыя в том что, якобы в течении 3 месяцев хозяин не появляетца в правлении. Он будет отключен. Правомерно ли отключение. спасибо.

    • Energo Control Energo Control

      По дачным кооперативам нет однозначных ответов. Всё зависит от Устава дачного кооператива и от событий которые происходили и попали/не попали под то или иное положение Устава и/или решения кооператива. Может быть что угодно. Вплоть до 10000 штрафа за нарушение правил кооператива (и это будет законно если член кооператива принял обязательство исполнять правила кооператива).
      По вашему «электрическому» вопросу ответ возможен только прочитав Устав кооператива, а также на чём базируется оспариваемое Вами решение кооператива (решение председателя, общего собрания, действия энергетика по инструкции итд итп).

  3. Анастасія Анастасія

    В квартирі після ремонту 2 роки назад, була відведена 2-а проводка для туалету + ванна. Комісія виявила, що ця проводка не підключена до лічильника та склала акт. Лічильник знаходиться у підїзді. Як і за який період буде нараховуватися штраф? Як довести комісії, що ця проводка використовується тільки 2 роки з моменту ремонту.

  4. Андрей Андрей

    Здравствуйте!
    Скажите, пожалуйста, как с вами связаться. Не нашел на сайте никаких контактов

  5. basseinomskskits basseinomskskits

    В современном мегаполисе тяжко поддерживать образовавшийся темп жизни. Люди беспрестанно поторапливаются, опасаются прозевать что-то или не успеть. Каким методом не выпадать из жизненного круговорота, не утомляться после тяжкого рабочего дня, а ощущать непрерывный подъем сил?

    Плавание — это выдающийся вид спортивных занятий, позволяющий тренировать все группы мускулатуры с неисчерпаемой полезностью для организма и невероятным удовольствием для души! Приятно окунуться в водоем и насытиться бескрайним раздольем водной глади! Учуять раздолье, движение, быстроту. В частности именно поэтому история, создание искусственных водоемов содержит несколько тысячелетий.

  6. Сергей Сергей

    Здравствуйте. Интересует, правомерно ли на квартиру выделяется 1.5 кВатт мощности? В т.ч., если дом 1999 года. Заранее спасибо.

    • Energo Control Energo Control

      Для основной массы объектов — неправомерно.

      • Сергей Сергей

        Где прописаны эти нормы, и как это обжаловать?

        • Energo Control Energo Control

          Строительные нормы. Обжаловать — писать им.

  7. Галич Лариса Галич Лариса

    Добрый день! У нас проблемы с Херсоноблэнерго.
    Нам пытаются навязать оплату за учет генерации активной энергии, да,да не реактивной а активной. Как нам оспорить эти неправомерный действия. Готова с Вами встретиться в любое удобное для Вас время.
    С уважением Галич Лариса
    (099)127-60-35

    • Energo Control Energo Control

      Вышлите на нашу электронную почту rubilnikinfo@gmail.com приложение к договору в котором указана электрическая схема, а также документы которыми зафиксировано их требование, необходимо чтобы наши специалисты изучили вопрос.
      После, когда будут известны перспективы спора, можно планировать работу.

  8. наталія наталія

    Доброго дня. допоможіть будь ласка в такій ситуації. за світло було сплачено23.04,2018, 5.05.2018 принесли попередження,10,05 відключили вони говорять що через укрпошту довго ідуть кошти борг складав на день попередження 33грн і на день відключення 77,тепер підключення 239грн .куди звернутися.що робить чи можна написать заяву в прокуратуру

  9. Доброго дня. допоможіть будь ласка в такій ситуації. за світло було сплачено23.04,2018, 5.05.2018 принесли попередження,10,05 відключили вони говорять що через укрпошту довго ідуть кошти борг складав на день попередження 33грн і на день відключення 77,тепер підключення 239грн .куди звернутися.що робить чи можна написать заяву в прокуратуру

    • Energo Control Energo Control

      На той момент (квітень-травень 2018 року) діяли Правила користування електричною енергією для населення.
      Пункт 27 ПКЕЕн має положення:
      «У разі несплати за спожиту електричну енергію на 30 день після отримання побутовим споживачем попередження енергопостачальник має право відключити побутового споживача від електричної мережі.»
      Якщо 5.05.2018р. вручили попередження про відключення то є 30 днів з момента вручення, відключати 10.05.2018р. було неправомірним.
      Пишіть скаргу до НКРЕКП, зазначате дію п.27 ПКЕЕн на той час, обставини вручення 5.05. та відключення 10.05..

  10. Наталья Наталья

    Пожалуйста, подскажите. Компания выдала проект по установке квартирного счетчика тепла , разводка системы отопления смешанная: вертикально-горизонтальна. КиевЭнерго под разными предлогами отказывается утверждать проект. В нашем доме ранее уже установлено около 40% счетчиков тепла в квартирах.
    Пожалуйста, подскажите юридичную перспективу вопроса по утверждению проекта и подключения счетчика тепла.

    • Energo Control Energo Control

      Если они отказываются принимать, то что указывают в обосновании?

  11. Владимир Владимир

    Доброго времени суток. Вопрос следующего характера — купили дом в 2019 году. Решили повысить мощность. Нам дали перечень документов которые нужны и сказали, что каждый киловат будет нам стоить 3370 грн. Из документов у нас все есть кроме договора. Пошли брать договор, а нам его не подписует «начальник» ссылаясь на то, что в акте «зміни, технічної перевірки та пломбування розрахункових засобів обліку у побутовому секторі» (я так понимаю это когда делали нулевку) прописан автомат на 25 А. Кстати такой же и установлен. А вопрос в следующем — мы хотели поднять ампераж с 25 до 50А, а нас Облэнерго заставляет через какогото электрика поменять автомат на 16А и только потом они дадут нам договор. Помогите разобраться.

    • Energo Control Energo Control

      Здравствуйте, необходимо выяснить разрешённую мощность по договору на момент покупки, также в проекте и техусловиях.

  12. Тимур Тимур

    Подскажите пожалуйста, если место самовольного поключения на схеме актf о нарушении не обозначено, являеться ли это 100 % аргументом для отмены начисления. Может быть есть какие то случаи из Вашей последней практики?

  13. Оксана Оксана

    Доброго времени суток) При покупке дома 2003г. не осталось никаких документов о проводке, подключении. Мы заключили договор 3,5кВт. В 2008г. перезаключили договор… и как сейчас досмотрели на 3кВт, но в договоре прописан 25А автомат. 2018г вынуждены были перезаключить договор и выяснилось, что нам положено ставить автомат на 16А т.к. в договоре указана мощность 3кВт. Написали жалобу в Министерство энергетики, был у нас представитель «Держэнергонагляд» с представителем ДТЭК и в письменном виде мы получили ответ. По строительным нормам состояние нашей внутренней сети, счетчика может быть использовано при нагрузке 5кВт и призвали ДТЭК привести в соответствиие с ДБН наш договор, а мы вправе требовать от поставщика увеличение договорной мощности. В устной беседе в ДТЕК мне сказали что нигде не написано ,что они должны бесплатно увеличивать договорную мощность. Как мне действовать, что бы заставить увеличить договорную мощность без «докупания»

    • Energo Control Energo Control

      Мы рекомендуем заменить формулировку, вместо «требовать увеличения мощности» везде указывать «привести в соответствие исправить ошибку», по ДБН на момент постройки объекта было столько-то кВт, после представители энергокомпании ошибочно указали меньшую величину, что выявила проверка Минэнерго.

  14. Marina Marina

    Добрый вечер, подскажите пожалуйста как можно быстрее разорвать договор на общедомовой счётчик с обленерго,есть коммунальный счётчик его до внимания не берут говорят платите разницу между жильцами и общедомовым счётчиком,когда списываю с контроллером то плачу мало разницу если контролёр сама а я сама то больше тысячи киловат

    • Energo Control Energo Control

      Здравствуйте, если есть договор с условиями расчёта по квартирному счётчику, то не могут навязывать показания общедомового счётчика.

      • Marina Marina

        Добрый день,у нас осбб и нам когда передали дом уже был это общедомовой но и был коммунальный, когда был жек они списывали с коммунального ,как стало осбб так списывают разницу между жильцами и общим ,но было большое расхождение поэтому хотим разорвать договор между осбб и обленерго они не хотят нам поставить коммунальный даже за наш счёт чтоб мы по нем платили

        • Energo Control Energo Control

          Если квартирные счётчики не переданы в облэнерго, ОСМД может устанавливать свои порядки, например: оплату по счётчику в квартире + дополнительно потери в электросетях.

          • Marina Marina

            Наши квартирные счётчики не числятся на осбб ими заведует обленерго, меняют когда нужно у каждого жильца есть договор с обленерго,а у осбб свой договор на общий счётчик ремонт его замена лежит на осбб

          • Energo Control Energo Control

            Если счётчики в квартирах по договорам с облэнерго, то разницу по общему счётчику оплачиваем ОСМД.

  15. Ирина Ирина

    Добрый день!
    Я подала заявку на увеличения мощности на ввод до 10 кВт (установка СЭС), прошло уже 2,5 месяца, а воз и ныне там! Написала скаргу в НКРЕП, пока тоже тишина. Подскажите, как могу еще на них повлиять? Подрядчик уже устанавливает оборудование, все сроки прошли, больше не могут ждать. РЭС Винницкий.
    Спасибо!

    • Energo Control Energo Control

      Мы тоже обращались по спорным вопросам в НКРЕКП, они долго отвечают, ждите проверки с их стороны т.к. облэнерго не может отказать.

  16. GeorgeHothe GeorgeHothe

    Жестокая соседка Щепочкина Татьяна Витальевна (26 лет) доносами, клеветой и угрозами выгнала инвалида 2 группы на улицу

  17. Юлія Юлія

    Добрий вечір, хотіла дізнатися на яких підставах оператор постійно запитує чому такі показники по світлу, користуюся як звичайний споживач, звісно включаючи погодні умови може бути включений обігрівач, показники не високі, але при передачі їх в телефонному режимі, постійне питання:-чому вони у Вас такі?
    догорір окремо ми не підписуваи з лімітом кВт,прошу підсказати, як діяти в данній ситуації.

    • Energo Control Energo Control

      Добрий день, якщо Ви купуєте електричну енергію як побутовий споживач то для Вас немає лімітів споживання.
      Передавайте лише показники лічильника.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*